Επιθέματα κατακλίσεων

Cavidagel Ag® Αlginate

Καθαρισµός Κοιλοτήτων 
Eπίθεµα Υδρογελώδες µε αλγινικό Ασβέστιο και Άργυρο
Απορροφητική υδρογέλη

Η γέλη µπορεί να χρησιµοποιηθεί καθόλη την διαδικασία της επούλωσης και να παρέχει υγρό περιβάλλον στο τραύµα.H σύνθεσή του περιλαµβάνει άργυρο που καθιστά την γέλη αντιβακτηριδιακή. Το Cavidagel Ag αξιοποιεί τη δύναµη του αργύρου, για ευρέως φάσµατος αντιµικροβιακή δράση. Η απελευθέρωση του αργύρου γίνεται σε ελεγχόµενο επίπεδο, είναι πλήρως βιοσυµβατός, χωρίς να βλάπτει τα κύτταρα των ιστών. Ο άργυρος αιωρείται στην υδρογέλη µε ελεγχόµενη απελευθέρωση για µία περίοδο έως και επτά ηµέρες. Προσφέρει αντιµικροβιακή προστασία απο ένα ευρύ φάσµα απο βακτήρια και µύκητες. Δεν χρωµατίζει την πληγή και µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε όλη την διαδικασία επούλωσης.

Συσκευασίες

Cavidagel Ag  30 gr

 

Kemagel Amorphous®

Καθαρισµός Επιφανειακών Νεκρώσεων
Eπίθεµα Υδρογελώδες -Κολλοειδής υδρογέλη 

Άµορφή υδροενεργή κολλοειδής γέλη που υποστηρίζει τη γρήγορη επούλωση του δέρµατος δηµιουργώντας βέλτιστο υγρό περιβάλλον.

Το Kemagel ® µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε ξηρή ή υγρή πληγή:

Στην περίπτωση ξηρού τραύµατος µετατρέπει το ξηρό περιβάλλον της πληγής σε υγροποιηµένο και προωθεί την διάλυση του νεκρωτικού ιστού. Στην περίπτωση ενός υγρού τραύµατος, τα υδροκολλοειδή σωµατίδια του Kemagel ® ενεργοποιούνται και απορροφούν την έκκριση υγρών από την πληγή και αποκαθιστούν την ισορροπία υγρασίας στο τραύµα. Σε περίπτωση εγκαύµατος εφαρµόζονται δύο φορές έως έξι φορές ηµερησίως. Εάν είναι απαραίτητο, να καλύψετε το τραύµα µε ένα αποστειρωµένο επίθεµα µε καθηµερινές αλλαγές.

 

Συσκευασίες

Kemagel amorphous 30 gr

 

 

eXsorb Pad®

Κοκκιοποίηση µε υψηλό εξίδρωµα
Yδροτριχοειδικό Eπίθεµα  µη υφασµένο, πολύ υψηλής και ταχείας απορροφητικότητας 

Υδροτριχοειδικό επίθεµα από υπεραπορροφητικές ακρυλικές ίνες και ίνες βισκόζης, επικολληµένες θερµικά σε πλέγµα διαφανούς πολυουρεθάνης. Το επίθεµα μπορεί να απορροφήσει και να εγκλωβίσει εκκρίσεις πάνω από 20 φορές το βάρος του.

Κατά την απορρόφηση του εξιδρώµατος το επίθεµα µετατρέπεται σε µαλακό αεροδιαπερατό gel, µε αποτέλεσµα το εξίδρωµα να φυλακίζεται στο επίθεµα αποτρέποντας την διαβροχή του τραύµατος. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί το υγρό περιβάλλον στο τραύµα και προάγει την κοκκιοποιήση.

Ιδανικό για τραύµατα µε πολύ υψηλό εξίδρωµα χωρίς νεκρώσεις.

 

Συσκευασίες

exsorb Pad 10χ10cm συσκ. 10 τµχ

 

 

Pharmapore® Ultra eXsorb

Κοκκιοποίηση µε υψηλό εξίδρωµα
Yδροτριχοειδικό επίθεµα µη υφασµένο, πολύ υψηλής και ταχείας απορροφητικότητας επικαλυµµένο µε αυτοκόλλητη µεµβράνη πολυουρεθάνης 

Υδροτριχοειδικό επίθεµα που αποτελείται από υπεραπορροφητικές ακρυλικές ίνες και ίνες βισκόζης, επικολληµένες θερµικά, επικαλυµµένο µε αεροδιαπερατή µεµβράνη πολυουρεθάνης αυτοκόλλητη περιµετρικά.

Μπορεί να απορροφήσει και να εγκλωβίσει εκκρίσεις πάνω από 30 φορές το βάρος του.

Το επίθεµα µπορεί να απορροφήσει γρήγορα το εξίδρωµα να µετατραπεί σε gel, διατηρώντας το υγρό περιβάλλον στο τραύµα. Το εξίδρωµα φυλακίζεται στο επίθεµα χωρίς να επιστρέφει στο τραύµα, εµποδίζοντας τη διαβροχή του υγειούς επιθηλίου. Το πλέγµα πολυουρεθάνης που έρχεται σε επαφή µε το τραύµα επιτρέπει την γρήγορη και ελεγχόµενη απορρόφηση του εξιδρώµατος και καθιστά ανώδυνη την αφαίρεση του επιθέµατος.

 

Συσκευασίες

Pharmapore ultra eXsorb Aυτοκόλλητο 10χ10cm / 15x15cm / 20x20cm συσκ. 10 τµχ

 

 

ESPUMA® 

Κοκκιοποίηση µε μέτριο εξίδρωµα.

Αφρώδες επίθεμα κυψελοειδούς πολυουρεθάνης,κάθετης απορρόφησης.Μαλακό και ελαστικό χωρίς να τραυματίζει στην αφαιρεσή του τον νεοαναπτυσσόμενο ιστό.Συγκρατεί εκκρίσεις και τα περιεχόμενα τους (νεκρωτικό ιστό-μολυσματικά κύτταρα).Διατητεί υγρό περιβάλλον στο τραύμα ώστε να αναπτυχθεί γρήγορα νέος ιστός.

Συσκευασίες

10x10  cm  συσκ. 10 τμχ . 15x15 cm συσκ. 5 τμχ. 20x20 cm  συσκ. 3 τμχ.